t Reset Kajak
You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Loading...

Először is, tisztázzuk a kajak besorolását a vízi járművek között: onnan ismerhető fel legegyszerűbben, hogy kéttollú lapáttal evezhető és nem lehet* benne felállni (*ezt mi magunk cáfoljuk is egyből, de az már csak a móka része). A kajak egyik nagy előnye társával, a kenuval szemben (amiben egy oldalon evezünk, és jellemzően padon ülünk benne), hogy kialakítása miatt hosszú távon is kényelmesebb, így egy hosszabb túra alkalmával sem gémberednek el a tagjaid. Az egyszemélyes kajakokban a saját erődhöz, energiaszintedhez igazodva tudsz evezni. Ha kedved van, tarthatsz pihenőt, megállhatsz lefényképezni egy-egy kócsagot, vagy egyszerűen csak élvezheted a vízi csatornák, eldugott mellékágak, belső tavak látványát. A túrák alkalmával a társaságról sem kell lemondanod, hiszen együtt közlekedünk, közösen szerzünk mesélnivaló élményeket. Ha a nap elején korábban ismeretlen evezős társakkal is indulunk el, a nap végére garantáltan összetartó csapattagoktól fogsz elbúcsúzni! Mivel a kajak fürge, fordulékony hajó, olyan helyekre is elbarangolunk vele, amelyekre egyébként csak nagyon nehezen juthatnánk el. A víz közelsége, a napfény, a friss és tiszta levegő, az erdők-nádasok illata, az élővilág látványa olyan energiával fog feltölteni, amelyre a hétköznapok alkalmával nehezen találhatnál rá. Függetlenül attól, hogy egy laza evezésre, vagy egy sportos napra csatlakozol, a feltöltődést és jó hangulatot garantáljuk!

Sajnos nem. Csak az általáunk biztosított felszerelést használhatjátok a túra alatt. Ezeket minden túra előtt alaposan átnézünk ,hogy megfeleljen minden követelménynek, a felelősséget csak ezekért tudjuk vállalni.
Ha hűvös az idő, akkor könnyen száradó alsó és felső ruházatra lesz szükséged, viszont ha meleg van, akkor simán egy fürdőruha is elég. Fiúknak ajánlott fürdőnadrág mellé egy póló is, mert a mentőmellény képes kidörzsölni a bőrt a felsőtest érzékeny területein.
Természetesen igen. A túra napját egy könnyed bemelegtéssel kezdjük, majd áttérünk egy gyors, de precíz oktatásra.
Azonnal ott terem valaki aki segít biztonsága kerülni, megkérdezzük hogy minden rendben van e, majd egy nagyot kacagunk :)
Nem, minden túrázónak adunk egy vízhatlan táskát amibe biztonsággal belepakolhatja azokat a dolgait, amit félt.
Természetesen igen, ha partra szállni nem is minden esetben van lehetőségünk, megállni, pihenni bármikor tudunk.
Az időjárás mindig reggel derül ki. Lehet, hogy ahonnan te érkezel zuhog az eső, de itt száz ágra süt a nap. A rossz idő mindenkinek mást jelent. Nekünk a rossz idő az viharos szél és zuhogó eső, ha ilyen idő lesz akkor a biztonság érdekében természetesen nem indulunk el. Ilyenkor két lehetőségünk van. Megvárjuk míg elcsendesedik az idő, vagy ha van rá lehetőség megbeszélünk egy új időpontot ami mindenkinek megfelel. Ha ez utóbbi nem sikerül, nincs lehetőségünk a foglaló árát visszaadni.
Alapvetően amit magaddal hozol azt tudod elfogyasztani. Mi azt javasoljuk, hogy valamilyen izotóniás italt hozz magaddal, másfél liter vizet és pár szelet csokit.

Mivel a természet lágy ölén vagyunk kis dolgok nem okoznak problémát... :)

A túra napján reggel 9-kor találkozunk egy előre egyeztetett helyszínen. Mi már várni fogunk rátok mindent előkészítve, túrára készen.

Számunkra a biztonság a legfontosabb. Annak érdekében, hogy mindenkire maximálisan tudjunk figyelni legfeljebb 8 fő tud jönni egy túrára.
A Szigetközi túra reggel 9-kor indul és általában délután 2-3 körül végzünk. Ez persze függ attól, hogy mennyi ideig pihenünk, kávézunk, nézegetünk.
Természetesen igen. Egészen a partig tudsz jönni. A parkoló, mivel a természetben vagyunk, nem felügyelt.

Törvény írja elő, hogy csak 14. életévét betöltött személy vehet részt a túrán, ezzel nem tehetünk kivételt sajnos.

A foglalás kétféleképpen lehetséges. Tudsz telefonon is és üzenetben is foglalni. Foglalás a túra előtt 2 héttel lehetséges, kivéve ha éppen van szabad helyünk egy adot napra.
Az előleget utalással tudod fizetni, amiről minden esetben e-mailben küldünk visszaigazolást. A fennmaradó összeget a helyszínen, a túra kezdete előtt kell kifizetned.
Az előleg a túra árának 30%-a, azaz 3750 Ft. Ezt a túra időpontja előtt legfeljebb két héttel el kell utalnod, hogy a foglalást fogadni tudjuk.
A túrát természetesen le tudod mondani,de az előleget sajnos nem áll módunkban visszaadni, átfoglalási lehetőséget viszont tudunk biztositani.